Nieuws Leiden - in, uit en over Leiden

Stukadoor Leiden? Kies voor van der Heijden

U zoekt een stukadoor in Leiden? Stop maar met zoeken, want stukdoorsbedrijf van der Heijden is al jaren de juiste keuze als het gaat om vakmensen in regio Leiden

De stukadoor voor vakwerk

Er zijn in Leiden tientallen stukadoors en stukadoorsbedrijven. De kwaliteit varieert van matig tot vakwerk van hoog niveau. En dat verschil zie je. Vaak al direct, maar zeker na verloop van tijd onderscheidt het vakwerk van een stukadoor zich van het knoeiwerk. Kwaliteit en flexibiliteit staan bij Stucadoorsbedrijf van der Heijden hoog in het vaandel. Dat zie je overal in terug: het strakke stucwerk, de nette werkkleding, goede gereedschappen en de heldere afspraken. Ook het maken van heldere afspraken hoort volgens ons bij de eigenschappen van een goede stukadoor.

Vindt u dat ook?
Dan zijn wij graag uw stukadoorsbedrijf in Leiden!

Contact met de stukadoor?

uw stukadoor in leiden

Waarvoor kunt een stukadoor inschakelen?

Een stukadoor is de vakman die de afwerklaag van stucwerk aanbrengt op plafonds en wanden, bij het interieur, maar ook exterieur van een pand. Deze afwerklaag kan dienen als bescherming en/of verfraaiing van de muur of plafond.

Welke materialen gebruikt een stukadoor?

Deze afwerklaag kan bestaan uit een specie of pleister van een bepaalde samenstelling. Deze samenstelling hangt af van de gekozen afwerking. De samenstelling van een granol is bijvoorbeeld anders dan bij een afwerking van beton cire of raapwerk.

Gereedschappen stukadoor

Omdat er veel verschillende technieken zijn, zijn er ook veel verschillende gereedschappen in de uitrusting van een stukadoor. Zo

  • Vloerplakspaan om wanden en dergelijke glad te maken.
  • Rubber schuurbord om muren glad te strijken, met een bepaald effect.
  • Stukadoorstroffel om de specie of gipssamensteling mee op het raapbord te doen. De troffel bestaat uit een trapeziumvormig stuk plaatstaal waar een stukje staal is opgelast (arend) of aangesmeed dat onder een hoek van 90 graden is omgezet, hierop zit het handvat vast.
  • Paleerijzer: een gereedschap dat wordt gebruikt voor het fijnere stucwerk. Het paleerijzer bestaat uit een stukje rond staal dat aan het ene uiteinde een platte punt heeft, als bij een schroevendraaier. De andere kant heeft ook een platte punt, maar loopt tevens spits toe. Zo kunnen verschillende handelingen met hetzelfde gereedschap worden uitgevoerd.
  • Houten spaan: deze wordt gebruikt om de gipsspecie of kalk en gips pleisterspecie op de muur aan te brengen. Dit opbrengen wordt ook wel witpleisteren genoemd. De houten spaan bestaat uit een rechthoekige plank met aan een kant in het midden een handvat bevestigd.
  • Raapspaan: een stalen spaan dat uit een rechthoekig stuk plaatstaal bestaat met een ijzeren strip die onder een hoek van 90 graden is gelast, hierop zit het handvat vast. Een raapspaan wordt gebruikt zoals de naam al aangeeft voor het berapen van muren.
  • Spackmes: een rechthoekig metalen blad met op de brede kant een handvat, hiermee kunnen muren gepleisterd worden.
  • Rei: een langwerpig stuk aluminium of hout dat wordt gebruikt om muren die gesmeerd zijn vlak te trekken. De rei voor gips is gemaakt van aluminium en de rei voor kalkspecie of kalkmortel is van hout.

Beschrijving gereedschappen van wikipedia