Nieuws Leiden - in, uit en over Leiden

Draaiorgeldag in Leiden

Op zaterdag 10 mei 2014 vindt tussen 10.00 uur en 16.30 uur de zestiende editie van de Leidse Draaiorgeldag plaats in de Hooglandse Kerk. Op die dag zullen vele draaiorgels hun geluid laten horen. De toegang is gratis.

Tijdens de Leidse Draaiorgeldag stellen draaiorgels uit de omgeving van Leiden zich in en om de Hooglandse Kerk op en tonen daarmee de verscheidenheid aan draaiorgels in Nederland. Boodschap van de dag: zuinig zijn op dit erfgoed. De Leidse Draaiorgeldag is bovendien de opening van het toeristenseizoen van de Hooglandse Kerk. De kerk is tijdens de Leidse Draaiorgeldag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Speciaal voor deze dag zijn diverse nieuwe boeken geproduceerd die vanzelfsprekend ten gehore worden gebracht. De Leidse Draaiorgeldag kwam al een keer in het Guinness Book of Records terecht. In 2008 kwamen 82 orgels bij elkaar. Dit record is nog steeds niet gebroken. De toegang tot de Leidse Draaiorgeldag is gratis. Wel wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd om ook in de toekomst de Leidse Draaiorgeldag mogelijk te maken.

Meer info: www.draaiorgeldag.nl

De Leidse Draaiorgeldag wordt georganiseerd door ProKwadraat-Groespwijzer.nl en mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en Fonds 1818.